K!Di – Kinderkoor Dilsen is opgericht in september 2009
Het eerste jaar waren we met 18 zingende kinderen.
Aan het begin van schooljaar 2010-2011 was de groep gegroeid naar 37 kids. En in januari zelfs naar 48 kids. Toen is er besloten ook een tiener groep te starten: de K!Di T!ENZ.
Vanaf de middelbare school zingen de kinderen bij de T!ENZ.
En bij de K!DZ mogen ze vanaf het eerste leerjaar op de basisschool komen zingen.
Vanaf januari 2018 is NeXT gestart, zangers uit het 5e en 6e middelbaar bij de T!ENZ en alle 18+ers zijn van harte welkom om nog een stapje verder te gaan in hun kooravontuur.
Op dit moment zingen er zo’n  kinderen bij K!Di, verdeeld over de drie groepen en in de leeftijd van 6 tot 19 jaar.

K!Di heeft een vierkoppig bestuur. En samen met hun partners, die ook graag meehelpen, vormen zij de K!Di-crew. De Crew organiseert uitstappen, verzorgt het kerstfeest van de T!ENZ, de afsluitende bbq en het jaarlijkse kamp. Daarnaast begeleiden ze de kids tijdens optredens en zorgen ze ervoor dat het publiek bij concerten die we zelf organiseren goed verzorgd wordt. De Crew wordt bijgestaan door heel wat Helpende Handen die we kunnen inschakelen wanneer dit nodig is.

In september 2015 is de Jeugdwerking van start gegaan. Onder leiding van 1 bestuurslid en 1 crewlid mogen koorleden in het jaar dat ze 16 worden deelnemen aan de Jeugdwerking. Zij verzorgen steeds meer activiteiten van de K!DZ en zorgen voor een geweldig gevuld programma tijdens ons jaarlijkse kamp.

K!Di wordt regelmatig voor verschillende evenementen binnen de stad gevraagd om te zingen. Ook zingen we met andere (kinder)koren, harmonieën en orkesten.